down

Dit is Aad. Aad Bon. Opgegroeid in het Brabantse Middelrode, in de schaduw van Landgoed Seldensate. Klinkt voornaam, maar Aad is geen druktemaker. Nooit geweest ook. Op zijn 18e begint hij als broodbakker, met een voorliefde voor een eerlijk, ouderwets tarwebrood. Tijgertarwe, om precies te zijn.

Maar dat is al heel wat jaren geleden. De onregelmatigheid van het bakkersvak breekt hem op en als er kinderen komen, kiest hij voor Vos. Heel bewust. Hij werkt vooral in mutatiewoningen. Renovatie. Oud eruit. Nieuw erin. Mooi. Soms hebben mensen wel 40 of 50 jaar in een huis gewoond, als Aad komt om alles, maar dan ook echt alles te vernieuwen.

Begin dit jaar viert Aad zijn 12,5 jarig werkjubileum, maar het liefst is hij gewoon bezig met zijn werk. Vakwerk. Of hij nog weleens bakt? Een appeltaart, met een verjaardag. Of met kerst, een stol afgelopen jaar nog. Maar dat is een eenmalige uitspatting.