Moermeisje

Vrouwelijke Vossen, ofwel moervossen, zijn zeldzaam in ons vak. Je ziet ze een enkele keer, en dan vooral achter de schermen. Kijk maar naar Nanneke, al jaren onze zelfsturende duizendpoot. Of Daniëlle, de ondernemende creatieveling. Maar op de steiger? Of in de werkplaats? Dan moet je goed zoeken. Najaar 2022 vond Vos geen speld maar een pareltje in de hooiberg. Vol trots stelt team Vos zijn eerste moermeisje voor.

Celeste Pelders zit op het Koning Willem I College. Als enige meisje in een klas van 26 doet ze wat ze moet doen, matig gemotiveerd. Ze twijfelt over de keuze van haar opleiding. Allround vakkracht onderhouds- en klussenbedrijf. Is dat wel wat ze wil? Ze is al een keer geswitcht van richting, dus ja. Volhouden maar. Doorbijten en uitkijken naar betere tijden, zoals een stageperiode. Maar haar eerste stageadres blijkt een regelrechte afknapper. Ze mag niks en moet van alles. Leuke werksfeer ook. Hiervan wordt Celeste heel ongelukkig. Dit Brabantse mèske verdient beter. Ze verdient Vos.

Celeste houdt van aanpakken, hoewel ze eerst even moet wennen aan een nieuwe situatie of nieuwe mensen. Bij Vos is ze is meer dan welkom en dat voelt ze. De Vossen helpen haar op weg, hebben aandacht en willen haar graag hun vak leren. Ze mag van alles proberen. Timmeren, tegelen en vooral het smeren van een vloer vindt ze leuk. Ze wordt overal bij betrokken en leert als een dolle. Lol en leren, das een gouden combi.

Vos is in zijn nopjes met Celeste. En zij met Vos. Eindelijk weet deze twijfelkont dat ze de goede richting heeft gekozen. Met Celeste als voorbeeld aan boord hoopt Vos meer vakmeiden enthousiast te maken. Met een groot tekort aan vakbekwame timmermannen én -vrouwen, kiezen gelukkig steeds meer meiden en vrouwen voor de bouw. En terecht. Ambachtelijk handwerk doet het geweldig in combinatie met geavanceerde technologie. Vakwerk is prachtwerk, met een gouden toekomst!