Evabloem DeVos Bernardus lodge 028
Trap Bernardus Lodge
Onmogelijk. Dus het kan.
Een bescheiden aanbouw of een grootschalig project. Bij Vos ben je in goede handen.

De trap. Allerlei schoenmaten en vele kilo’s gaan dagelijks naar boven. En weer naar beneden. Iedere traptrede moet een behoorlijk draagvermogen hebben. Een trap is een oersterke constructie, als het goed is. Een open trap met robuuste zwevende treden, zonder zichtbare bevestiging? Dat is op zijn minst een uitdaging. Het is onmogelijk. Dus het kan.

Soms komen architecten met de prachtigste ontwerpen, vaak zonder concrete ideeën over de praktische realisatie ervan. Dat is waar Vos van smult. Voor de Bernardus Lodge ging het om een trap die slechts bestaat uit zwevende treden, die uit het niets tevoorschijn komen uit de muur. Met een vrije doorkijk door de treden, terwijl dat open zicht niet verstoord mag worden door bevestigingsmaterialen. Niets mag de illusie van zweven doorbreken. Een haast onmogelijke opgave. Daar ligt een Vos ’s nachts wakker van.

Maar. Waar een Vos is, is een weg. In dit geval kostte het even voordat we op het juiste spoor zaten. Uren en uren van puzzelen, meten en berekenen. En nog eens berekenen. Maar het kwam goed. En Vos is verguld met het resultaat. Strak. Stevig. Elegant. De trap als eyecatcher. Kon je in het binnenste van de wand kijken, dan zag je een ingenieuze, ingemetselde stalen draagconstructie. Die precies doet wat initieel de bedoeling was. De trap van de Bernardus Lodge is een baken van balans tussen kracht en luxueuze lichtvoetigheid. 

Evabloem DeVos Bernardus lodge 022
Evabloem DeVos Bernardus lodge 027
Evabloem DeVos Bernardus lodge 031
Evabloem DeVos Bernardus lodge 024
Evabloem DeVos Bernardus lodge 026
Hout is het hart van ons werk. Eerlijk, natuurlijk en warm. Ben jij een échte Vos?
Ieder project begint met een idee. Wij kunnen niet wachten.
projecten offerte op maat