Grad Pennings
Van het allereerste uur
Een bescheiden aanbouw of een grootschalig project. Bij Vos ben je in goede handen.

Dit is Grad. Grad Pennings. Sinds 2020 geniet Grad van zijn pensioen. Maar, eens een Vos, altijd een Vos. Grad is een man van Vos van het allereerste uur. Begin jaren '70 gestart bij Cooijmans, waar ze op een gegeven moment een jungske zoeken. Vier jungskes verder heeft Grad het wel gezien. Er zit niks tussen. En dan krijgt hij Johan in de maag gesplitst.

Krap 16 jaar oud. De twee liggen elkaar vanaf het begin. In die tijd gaat timmerwerk over heel secuur afmeten en tekenen, een goede zaag, hamer en vooral een frees om profielen te maken. Handwerk. Niks geen CNC machine. Als Johan jaren later Cooijmans overneemt, verhuist Grad mee. Zijn lust en zijn leven, niet meer en niet minder, dat is wat zijn werk bij Vos Vakwerk voor Grad betekent.

Grad is lid van vogelvereniging De Nachtegaal. Bevlogen, maar niet fanatiek. De maandelijkse vergadering hoeft niet zo van hem. Hij is niet zo’n vergaderman. Op het moment heeft hij elf kooien met elk een kleurig parkietenpaar. Meer paartjes in één kooi werkt niet. Dat wordt vechten. Duiven, eendjes, een pauw en natuurlijk kippen, die heeft hij ook. De Nachtegaal, dat is begonnen tegelijkertijd met zijn werk. Ook bijna vijftig jaar geleden. Typisch Grad. Betrouwbaar en hartstikke loyaal.