Toen kwam Johan. 'Als ik dit huis morgen koop, dan gooi ik die muur d'r als urste uit!', zei hij. Francien was meteen om. Dus zo gebeurde het.

Met de keuken als kroonjuweel

Dit is Francien. Francien van Vliet. Voor de verbouwing van haar huis had ze een goed doortimmerd plan. Dacht ze.

De familie Van Vliet geniet met volle teugen van hun huis. Zeker weten dat Francien ook vanavond een heerlijk maal op tafel tovert!
In een week of zes zorgde Vos voor de metamorfose van keuken en woonkamer. Met als kroonjuweel het kookeiland.

Maar toen kwam Johan. 'Als ik dit huis morgen koop, dan gooi ik die muur d'r als urste uit!', zei hij. Francien was meteen om. Dus zo gebeurde het. Vakkundig en gedreven gaf Johan vorm aan de wensen van Francien en haar man Richard. Francien: ‘We waren in goede handen. Van A tot Z.’

In een week of zes zorgde Vos voor de metamorfose van keuken en woonkamer. Met als kroonjuweel het kookeiland. Veel hout, zwart, natuursteen, matzwart metaal, greeploze kasten en een lange mosgroene muur. 

Tot in perfectie afgewerkt. Francien kan helemaal los met de stoomoven, extra oven, Quooker. De speciale koffiecorner en wijnklimaatkast maken het feest compleet. 'Ik kook graag en vaak. Het liefst met anderen erbij. Die gezelligheid. Uitgebreid koken en ondertussen kletsen. Heerlijk.' Met de open, aangrenzende woonkamer en toegang tot de tuin is de keuken het hart van het huis. Letterlijk en figuurlijk. Sfeervol, open en ruim. ‘Het fijne is dat ik in de keuken in contact sta met iedereen. Door die ene muur eruit te halen. De ruimte komt geweldig tot z'n recht!'

Veel hout, zwart, natuursteen, matzwart metaal, greeploze kasten en een lange mosgroene muur.

Johan werkte allerlei ideeën uit op de tekentafel. Met een speciale lade onder het fornuis voor alle kruiden, is ieder hoekje onder het enorme keukenblad optimaal benut. Francien: 'Ik had een kast ontworpen voor alle muziekapparatuur van Richard. Een nogal ingewikkeld iets, rustend op een stalen frame. Johan zag het niet echt zitten. Die kast ging niet lukken.' Maar een échte Vos zoekt mogelijkheden, 24/7. Dus nam Johan het ontwerp van Francien mee naar zijn tekentafel. 

Een paar dagen later kwam hij alsnog met een ingenieuze constructie: wegdraaiende, uitschuifbare panelen voor Richards apparatuur. ‘Zo mooi gemaakt! En alles is uit het zicht als het niet in gebruik is. Precies zoals ik wilde.' De familie Van Vliet geniet met volle teugen van hun huis. Zeker weten dat Francien ook vanavond een heerlijk maal op tafel tovert!

Tot in perfectie afgewerkt. Francien kan helemaal los met de stoomoven, extra oven, Quooker. De speciale koffiecorner en wijnklimaatkast maken het feest compleet.
Vakkundig en gedreven gaf Johan vorm aan de wensen van Francien en haar man Richard. Francien: ‘We waren in goede handen. Van A tot Z.’