Louis van Teeffelen
Louis van Teeffelen
Iglo
Een bescheiden aanbouw of een grootschalig project. Bij Vos ben je in goede handen.

Dit is Louis. Louis van Teeffelen. Of voor wie hem beter kent ook wel Stoffel, Kaes (das Gestels voor ‘kaas’) of Iglo. Bouwjaar 1961. Louis is een vakman met een motto: nie goed is wegwezen. Levert hij geen goed werk, dan weet hij het gat van de deur. Maar daar zal je deze harde werker niet op betrappen!

Als kleine deugniet van acht ontvlamt in de bossen van Gestel zijn passie voor de bromfiets. En later de motor, waarmee hij zelfs over de grens wedstrijden crost. Maar winnen ho maar. Al doet hij nog zo zijn best, Louis rijdt altijd achteraan. Tja. Iemand moet het doen. Een andere hobby waarvoor het hem naar eigen zeggen ontbreekt aan talent is gitaarspelen. Hij probeert het al 30 jaar en heeft inmiddels 25 exemplaren, waarvan 5 zelfgemaakt. Om te mogen spelen moet hij de schuur in.

Gelukkig heeft Louis nóg een passie en daarin is hij (bijna) de beste. Kapitein Iglo houdt van varen en vissen, liefst zo’n 100 kilometer uit de kust van de verlaten en afgelegen Noorse eilandengroep Lofoten. Kabeljauw, heilbot, zeewolf. ’s Avonds ligt de vangst van de dag op het bord. Beter wordt het niet. Dit alles kan natuurlijk niet zonder een stabiel thuisfront. Louis prijst zich gelukkig met vrouw Laura en twee volwassen zonen. Een linkse en een rechtse. Grapjas.