Evabloem VosVakwerk 120423 004
Marieke Hoevenaars
Zus van
Een bescheiden aanbouw of een grootschalig project. Bij Vos ben je in goede handen.

Dit is Marieke. Marieke Hoevenaars. Bouwjaar 1975. Na een jaar of vijftien neemt zij in 2023 opnieuw de duik in het warme bad van Vos Vakwerk. Als rechterhand van zus Nanneke. De werkverdeling tussen de zussen is duidelijk: Nanneke komt met de ideeën, Marieke heeft aan een half woord genoeg en doet precies wat de bedoeling is. Gewoon dóen. Gewóón doen. Ze is een echte Vos, weliswaar met een afwijkend dagritme. Overdag doet Marieke haar best, maar pas na het avondeten fleurt ze een beetje op

Zoals Marieke is er niet één. Ze is een beetje een rare, zegt ze zelf. Eigenzinnig en wereldvreemd, maar toch ook weer niet. Ze puzzelt zich suf, 2.000 stukjes op z’n minst, en houdt van onkruid wieden. En grappen maken, dat mag je ook gerust een hobby noemen. 

Marieke is al jaren samen met Joris, de enige echte Johan-look-a-like van Berlicum. Joris kan tanken op rekening van Johan en Johan krijgt de groetjes van zijn schoonvader die zijn schoonvader niet is. Tis wat. Marieke en Joris hebben twee dochters, Noëlle en Olivia, lieve hond Tessel en ook poes Poes. Maar die spoort niet.